14/07/2020 - Press kutak

NAŠA MISIJA: ZAŠTITA KOŽE I POŠTOVANJE OKEANA

Mi, Eau Thermale Avène, predani smo u nezi svih tipova osetljive kože i zaštiti kože od sunca, uz istovremeno poštovanje okoline. Ta predanost pobudila je interesovanje BBC Storyworks, koji je opisao naš projekat Skin Protect Ocean Respect (Zaštiti kožu, poštuj okeane) u svom #EssentialsForDailyLife serijalu dokumentarnih filmova. Serijal istražuje šta to čini kozmetička industrija da bi unapredila svoje proizvode, poboljšala kvalitet života ljudi, ali i podržala planetu na kojoj živimo, ističući  one inovativne proizvođače koji to zaista čine. Tako je i nastao dokumentarni film koji se osvrće na inicijative preduzete tokom proteklih nekoliko godina kroz naš projekat Skin Protect Ocean Respect  projekat koji nam je vrlo  blizu srca i zato želimo da vam pružimo priliku da ga (ponovo) otkrijete.
 

 

Okean, ključni resurs koga moramo zaštititi

Zemlja je poznata kao „Plava planeta“ iz jako dobrog razloga, jer okeani čine 71% njene površine. Ovaj ekosistem možda je veliki, ali je takođe i osetljiv pa je ključno da ga očuvamo. Mnogi od nas nisu svesni činjenice da okeani proizvode većinu kiseonika koji udišemo i resorbuju većinu ugljen dioksida (CO2). Zbog toga oni igraju ključnu ulogu u našim životima, iako toga nismo ni svesni. U vreme kada je rešavanje globalnog zagrevanja svetska top tema, zaštita naših okeana glavni je prioritet.

visuel1.jpg
SKIN PROTECT - OCEAN RESPECT


Ne zaboravimo ni milione životinjskih vrsta koje žive u okeanima i kojima preti opasnost od izumiranja ako ne uspemo zaštititi njihovo prirodno stanište. To uključuje korale, kao i fitoplankton (mikro-alge) i zooplankton (mikro-račiće) koji su na dnu  lanca ishrane.


Zaštitite svoje zdravlje i planetu

Naša glavna misija je nega kože i zaštita od sunčevih zraka, koje su uzrok karcinoma kože i fotostarenja. Međutim, neki filteri u proizvodima za zaštitu od sunca mogu biti toksični za ekosistem mora.  Iz tog razloga, poslednjih 10 godina, mi, Eau Thermale Avène, nastojimo da smanjimo količinu i broj filtera za zaštitu od sunca u našim proizvodima, bez narušavanja vrlo visokog zaštitnog delovanja protiv UVB-UVA i ostalih sunčevih zraka. Koristimo samo one filtere koji nisu rastvorni u vodi pa uvek testiramo njihovu potencijalnu ekotoksičnost na morski biodiverzitet.

visuel2.png
SKIN PROTECT - OCEAN RESPECT


Da bismo  to postigli, blisko sarađujemo sa stručnjacima iz Okeanološke opservatorije u Banyuls-sur-mer (član Evropskog centra za morsku biologiju), koji proučava uticaj filtera za zaštitu od sunca na okeane. Sprovedena i objavljena ispitivanja pokazala su da naši filteri za zaštitu od sunca nisu toksični za reprezentativne vrste korala*, fitoplankton** i zooplankton**, što znači da poštuju morsi biodiverzitet.


*Stien i sar. Scientific Reports. 2020.
**Thorel i sar.Toxics. 2020.Novo područje života na dnu okeana

Naša predanost se ne završava ovde. Od 2016. godine, pored osiguranja poštovanja morskog biodiverziteta, posvećeni smo i obnavljanju koralnih grebena u Indoneziji kroz Pur Corail projekat, zajedno sa organizacijom Pur Projet.


Zašto je to važno? U poslednjih 30 godina, uništeno je 30% korala na svetu. Pa ipak, ova autentična podvodna šuma igra ključnu ulogu u regulaciji klime i održavanju morskog biodiverziteta pa je dom milionima biljnih i životinjskih vrsta.

visuel3.jpg
SKIN PROTECT - OCEAN RESPECT


Zajedno sa PUR Projektom pomogli smo da se 4200 korala presadi tokom poslednje četiri godine, a cilj nam je da dostignemo 6120 do 2021. godine. Od 2019. godine naša se inicijativa proširila i sada smo uključeni i u sadnju mangrovog drveća koja su ključna za suzbijanje erozije, sa 6000 stabala koja će se zasaditi do sledeće godine.

Takođe, pomažemo i lokalno stanovništvo vezano za bolje upravljanje otpadom kroz postavljanje sistema za prikupljanje i recikliranje otpada. Oko 81 tona plastike prikupiće se i reciklirati do 2021. godine, što će pomoći u sprečavanju oslobađanja štetnih gasova koji nastaju sagorevanjem otpada. Cilj svih ovih inicijativa preduzetih sa organizacijom Pur Projet jeste da se doprinese većem poštovanju naše prirodne sredine.

I vi možete imati svoju ulogu u ovoj misiji. Odabirom Eau Thermale Avène proizvoda za zaštitu od sunca zaštitićete svoju kožu od sunca i istovremeno poštivati okeane!

visuel4.jpg
AVENE ZAŠTITA OD SUNCA


 

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.