04/02/2022 - Press kutak

4. FEBRUAR - SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA: BRINI O SVOJOJ KOŽI. BRINI O SEBI!


av_peau-cancer_patiente_16x9.png
Svakodnevno brinemo o obolelima od raka i zato danas, na Svetski dan borbe protiv raka, podsećamo kako dermatološka nega igra važnu ulogu u vraćanju samopouzdanja kod obolelih.


TOKOM ONKOLOŠKE TERAPIJE

Lečenje raka ponekad ima nuspojave koje opterećuju samopouzdanje i kožu obolelih (zategnutost, peckanje, suvoća kože,...).
Kako bi pomogli onkološkim pacijentima da se lakše suoče sa bolešću i nuspojavama na koži koje su vezane uz onkološku terapiju, stručnjaci iz Eau Thermale Avène stavili su svoje dermatološko znanje i iskustvo u službu obolelih, jer ništa nije važnije od toga da se dobro osećamo u svojoj koži.

NAKON ONKOLOŠKE TERAPIJE

Stigma raka i njegovog lečenja često ostavlja trag na obolelima (i doslovno i metaforički). U Avène hidroterapijskom centru,  utočištu mira za dermatološke bolesnike, timovi lekara prate obolele iz dana u dan na putu povratka samopouzdanja zahvaljujući njihovoj pažljivoj nezi i dragocenim savetima.

NAŠ SAVET

Suva koža često se javlja nakon hemoterapije. Neke vrste lečenja mogu takođe izazvati reakcije na koži nalik ekcemu ili aknama (posebno neke vrste ciljanog lečenja, ali i neki hemoterapijski lekovi). U nekim će slučajevima biti potrebno specifično lečenje prema smernicama dermatologa. Dermatologu je tada važno da zna da li se pacijent leči ili se lečio lekovima protiv raka, kako ne bi bilo zabune vezano za stanje kože u odnosu na druge moguće bolesti.

av_peau-cancer_cure-dermatologique_bain_1x1.png

 

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.