Termalni sajt

Avène, iskustvo pretočeno u tretmane

Avène, iskustvo pretočeno u tretmane

Verodostojnost Avène termalne vode ostvaruje se u Avène dermatološkom hidroterapijskom centru.
proizvodni-pogon-2

Individualni programi terapije

Početku izrade individualnog programa terapije prethodi pregled dermatologa. Za svakog pacijenta izrađuje se individualni program koji se sprovodi uz medicinski nadzor. Dnevni program traje od ponedeljka do subote, prosečno 1sat i 30 minuta. Svi tretmani izvode se sa Avène termalnom vodom.

Unapređenje kvaliteta života pacijenata

Avène dermatološki hidroterapijski centar organizuje niz različitih tematskih medicinskih seminara i radionica o dermatološkom zdravlju za pacijente.

Od početka aprila do kraja oktobra Avène dermatološki hidroterapijski centar nudi iskustvo stečeno kroz istoriju svoga rada u lečenju dermatoloških obolenja.

Dermatološka obolenja u programu terapije:
1. Atopijski dermatitis kod dece i odraslih
2. Svi oblici ekcema
3. Psorijaza
4. Ožiljci i problemi povezani sa zaceljivanjem
5. Ihtioze
6. Opekotine i druga kožna oboljenja po preporuci dermatologa

Osnovni, dodatni i posebni tretmani
Osnovni tretmani su sastavni deo propisanih programa terapije. Tu spadaju kupke i hidromasažne kupke (za bebe, decu i odrasle), tuširanje i prskanje celog tela u kombinaciji sa pijenjem vode.
Dodatni tretmani su prilagođeni dermatološkom oboljenju a to mogu biti lokalizovana tuširanja i prskanja kao npr. temena, oblozi termalne vode, podvodne masaže, gingivalni tuševi i oralna tuširanja.
Posebni tretmani obuhvataju obmotavanje tela oblogama tj. nanošenje emolijensa pod okluzijom, tretmani lica, te hidrohelioterapija tj. kombinacija dejstva Avène termalne vode i ultraljubičaste svetlosti.
 
Neke od tema su čišćenje i hidratacija, pomoć kod svraba, opuštanje, medicinski korektivna kamuflaža (šminkanje). Seminari i radionice organizuju se sa namerom da se unapredi i ostvari bolji kvalitet života pacijenta.
Na radionicama kao i u programima terapije mogu sudelovati svi, pa i bebe (starije od 3 meseca). Deca mlađa od 12 godina moraju boraviti u lečilištu u pratnji odrasle osobe.

Trenutni rezultati programa terapije
U toku tronedeljnog programa terapije, dermatolozi prate i procenjuju efikasnost lečenja. Kod zapaljenskih dermatoza, ova efikasnost se ocenjuje pomoću specifičnih testiranja. Rezultati pokazuju smanjenje simptoma i poboljšanja u lečenju zapaljenskih promena.

Dugoročni rezultati programa terapije
Rezultati tretmana posmstraju se mesecima nakon programa terapije. Dugogodišnjim praćenjem pacijenata posle terapije u Avène dermatološkom hidroterapijskom centru tim stručnjaka ovog centra utvrdio je da kod hroničnih dermatoza kvalitet života ostaje znatno poboljšan i do šest meseci posle završetka programa terapije.

Avène termalna voda je u poslednjih 30 godina proučavana kroz brojna istraživanja, farmakološke i kliničke studije, koje su sprovele Avène dermatološke laboratorije, deo grupe Pierre Fabre Laboratories.

The brand Eau thermale Avène

Carnets experts

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.