Hide search Product line/need search
Nepravilnosti na koži

Nepravilnosti na koži

Imate bubuljice i mitisere? Otkrijte odgovarajuću negu za Vaš tip nepravilnosti na koži.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
  • Akne ne uzrokuje neka određena vrsta hrane; naravno, uvek treba sve jesti umereno; treba usvojiti dobre prehrambene navike koje su dobre za Vašu kožu i zdravlje uopšteno.

  • Sunce može biti varljivo. Kada ste na suncu, bubuljice i akne se isušuju, a miteseri su skriveni ispod vaše preplanulosti. Međutim, posle godišnjeg odmora mogu izbiti akne. Novonastali ožiljci od akni izloženi suncu mogu ostaviti ružne i dugotrajne tamne fleke. Kako bi izbegli ove probleme, ne izlažite se suncu predugo i koristite kvalitetne proizvode za zaštitu od sunca.
    Ako ste u toku lečenja akni, upitajte svoga dermatologa za savet pre odlaska na odmor, s obzirom da primena nekih proizvoda i lekova onemogućuje izlaganje suncu.

  • Ovi ožiljci su vidljivi znakovi koje su ostavile akne.
    Nakon nestanka akni, proverite sa Vašim dermatologom  mogućnosti ublaživanja i/ili uklanjanja ožiljaka (piling, laser...).

  • Svakodnevna higijena je obavezna, ali nemojte biti prerevnosni što se tiče čišćenja. Grubo čišćenje samo će još više iziritirati Vašu kožu. Koristite sindete ili gelove za umivanje bez sapuna. Za skidanje šminke, koristite blago sredstvo za čišćenje i to obavezno svaki dan.

  • Da, ali samo proverene i ovom tipu kože posebno prilagođene proizvode. Najmanje što možete učiniti jeste da izaberete nekomedogene proizvode. Za prikrivanje manjih ožiljaka, Avène dermatološke laboratorije osmislile su kompletnu liniju efikasnih i neškodljivih proizvoda za prikrivanje - medicinsku korektivnu kozmetiku Couvrance.

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.