Naši partneri

Eau Thermale Avène brand uspostavio je partnerski odnos sa udruženjima i fondacijama u cilju ostvarenja različitih projekata zdravstvene edukacije i prevencije oboljenja kože.
 • AFPRAL - Francusko udruženje za prevenciju alergija

  Brend Eau Thermale Avène je partner udruženja AFPRAL-a (French Association for the Prevention of Allergies; Francusko udruženje za prevenciju alergija).

  Alergija je pojava kada telo preterano reaguje na strano telo koje smatra pretnjom. U osnovi alergije je neravnoteža imunskog sistema.
  Imunski sistem je odbrambeni mehanizam koji štiti telo od spoljašnjih napada.
  Kod osoba koje imaju alergije, imunski sistem odgovara abnormalno ili preterano na bezopasnu stranu supstancu u telu sa kojom je već došlo u kontakt.

  Saznajte više o netolerantnoj i alergijama sklonoj koži

  Dermatološke laboratorije Avène nude dermatološki testirane proizvode za negu kože posebno prilagođene osetljivoj koži i osmišljene pomoću rigoroznih testiranja delotvornosti, podnošljivosti prilikom primene i hipoalergenosti.
  Od 1996. godine, linija proizvoda Tolérance Extrême predstavlja se zdravstvenim stručnjacima kao linija za lečenje najosetljivijih tipova kože.  Naše laboratorije nastavile su da ulažu u istraživanje da bi osigurali da ove formule budu sve efikasnije. Posle više godina istraživanja postavile su temelje nove generacije dermokozmetičkih proizvoda, otkrićem jedinstvenog procesa koji omogućuje proizvodnju čistih formula koji sadrže isključivo sastojke neophodne za kožu, bez konzervansa ili sastojaka koje deluju kao konzervansi.
  Tako je stvorena nova kategorija dermokozmetičkih proizvoda: Sterilna kozmetika.

  Ovaj proces, jedinstven u dermokozmetici, nedavno je prepoznao AFPRAL (Francusko udruženje za prevenciju alergija), čiji je cilj "pomoći i osigurati da javnost bude pravilno informisana o alergijama".

  Eau Thermale Avène brand postao je partner društva jer je:

  "PREPOZNAT" zbog svoje tehnologije proizvodnje Sterilne kozmetike koja pruža sledeće prednosti:
  - jednostavna formula koja sadrži samo neophodne sastojke i koja ne sadrži konzervanse i/ili sastojke koji imaju efekat konzervansa,
  - sterilizacija u svakoj fazi procesa proizvodnje,
  - patentirani sistem hermetičkog zatvaranja ambalaže u kojoj se nalazi proizvod D.E.F.I.* (eng. Device for Exclusive Formula Integrity) koji osigurava da formula ostane sterilna i tokom upotrebe.

  "PREPORUČEN" zbog svojih proizvoda za negu kože koji se proizvode tehnologijom proizvodnje sterilne kozmetike jer oni kombinuju maksimalnu efikasnost uz optimalnu podnošljivost:
  - Tolérance Extrême krema i losion za čišćenje,
  - Krema za netolerantnu kožu (C.P.I.) i Bogata krema za netolerantnu kožu (C.P.I. riche),
  - XeraCalm A.D krema i balzam za relipidaciju

  *U procesu patentiranja
  Posetite sajt partnera
  • AFPRAL - Francusko udruženje za prevenciju alergija
  • AFPRAL - Francusko udruženje za prevenciju alergija
 • ESCF - Evropska fondacija za rak kože

  Brend Eau Thermale Avène je partner Evropske fondacije za rak kože (European Skin Cancer Foundation, ESCF).

  Ova fondacija, osnovana 2008. godine, ima za cilj da informiše javnost i podigne svest o faktorima rizika za pojavu raka kože i da implementira preventivne kampanje. Rak kože danas je veliki javnozdravstveni problem.

  Prekomerno izlaganje suncu (1) prepoznato je kao faktor koji doprinosi porastu učestalosti raka kože, uključujući melanomski i nemelanomski oblik raka kože (NMSC), koji su retko smrtonosni, ali postaju sve češći. Rana dijagnostika je bitna za dobru prognozu, pa su edukovanost i korišćenje fotozaštitnih sredstava ključne, posebno kod dece.

  Dermatološke laboratorije Avène prihvatile su izazov zahvaljujući svojoj dugoročnoj predanosti na ovom području i stručnosti u zaštiti od sunca. Avène linija proizvoda za zaštitu od sunca dokazano štiti vašu kožu i čuva je od štetnog dejstva sunca, a takođe pomaže i u sprečavanju oštećenja uzrokovanih suncem. Zato smo odlučili da ulažemo u ovo područje zajedno sa fondacijom ESCF i da podržimo brojne akcije koje Fondacija vodi:

  1. Prevencija: Edukacija dece o šteti koju preterano izlaganje suncu dugoročno uzrokuje.
  2. Podrška istraživanju u borbi protiv raka kože i stvaranju specijalizovanih centara u Evropi koji će pomoći obolelima od raka kože i pružiti bolju brigu.
  4. Osposobiti dermatologe i lekare iz svih zemalja partnera za dijagnozu raka kože, prevenciju i lečenje.


  (1) Armstrong BK, Kricker A,The epidemiology of UV induced skin cancer. J Photochem Photobiol B 2001; 63:8-18.
  Posetite sajt partnera
  • ESCF - Evropska fondacija za rak kože
  • ESCF - Evropska fondacija za rak kože
 • Fondation pour la Dermatite Atopique - Fondacija za atopijski dermatitis

  Brand Eau Thermale Avène jedan je od osnivača Fondacije za atopijski dermatitis.

  Fondacija za atopijski dermatitis ima trostruku misiju:

  1. Fondacija za istraživanje: Timovi uključeni u istraživanja atopijskog dermatitisa, na osnovu epidemiologije, genetike, imunologije, osnovnog ili kliničkog istraživanja, mogu po odobrenju naučnog odbora Fondacije dobiti praktičnu pomoć  Fondacije.

  2. Fondacija za podizanje svesti: Atopijski dermatitis nije široko poznat. Roditeljima, ali i edukatorima, lekarima i drugim zdravstvenim stručnjacima trebaju informacije o prirodi atopijskog dermatitisa, kako ga lečiti, kako obolenje može uticati na život obolelih i njihove porodice kao i o najboljim načinima za olakšanje patnje koju uzrokuje ovo stanje. Fondacija pomaže u širenju ovih informacija u stručnim medijima te u opštoj javnosti.

  3. Fondacija za edukaciju: Kao i kod svih hroničnih stanja, lečenje atopijskog dermatitisa može biti teško i komplikovano. Može biti frustrirajuće za decu i roditelje koji ne znaju kako da najbolje iskoriste  dostupna lečenja, od kojih sva imaju svoje prednosti i mane. Edukovanost o lečenju služi kao efikasno sredstvo za dobijanje potrebnog znanja  i za razumijevanje ovog oboljenja. Jedan od vidova edukacije je i organizovanje Škole o atopiji u kojima Fondacija pomaže da se stečena iskustva podele dalje široj javnosti.

  Fondacija za atopijski dermatitis zbog toga deluje na više nivoa:
  Doprinosi finansiranju istraživanja i kliničkih ispitivanja o atopijskom dermatitisu.
  Podržava sve inicijative u nauci ili u medijima koje žele podignuti svest i informisati javnost o ovom stanju, dostupnim lečenjima i svakodnevnom životu obolelih.
  Osmišljava i implementira edukacijske alate i inicijative.
  Stvara, uređuje i deli informativne materijale kreirane za zdravstvene radnike, roditelje i decu.
  Posetite sajt partnera
  • Fondation pour la Dermatite Atopique - Fondacija za atopijski dermatitis
  • Fondation pour la Dermatite Atopique - Fondacija za atopijski dermatitis
Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.