Sterilna kozmetika

Da bi osigurale maksimalnu sigurnost i najosetljivijoj koži, Dermatološke laboratorije Avène postavile su temelje nove generacije dermokozmetičkih proizvoda otkrićem jedinstvenog procesa zahvaljujući kojem proizvodi sadrže samo  koži neophodne sastojke, bez konzervansa ili sastojaka koji deluju kao konzervansi. Reč je o sterilnoj kozmetici, koja ne samo da se steriliše u toku proizvodnje već ostaje sterilna i tokom primene. To je najveće dostignuće u dermokozmetici, kojim je postavljen novi standard u proizvodnji.

Sterilna kozmetika garantuje najveću moguću efikasnost i sigurnost za najosetljiviju kožu (novorođenčad i mala deca, reaktivna kože, hiperreaktivna koža, patološka stanja kože, npr. atopijski dermatitis).

Sterilna kozmetika je rezultat jedinstvenog procesa u proizvodnji dermokozmetičkih preparata - procesa sterilizacije u toku proizvodnje. Takav proces proizvodnje zahteva specifično okruženje i pogone za proizvodnju koji zadovoljavaju najviše tehnološke zahteve, kao i znanje i iskustvo u proizvodnji u sterilnim uslovma. Francuska farmaceutska kompanija Pierre Fabre, koja je patentirala ovaj jedinstveni proces proizvodnje, razvila ga je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lekova, posebno injekcionih rastvora. Svi proizvodni postupci u tom procesu izvode se u skladu sa dobrom proizvođačkom praksom (GMP - Good Manufacturing Practice), a prepoznala su ih i odobrila međunarodna zakonodavna tela.

Proces sterilizacije u toku proizvodnje obuhvata nekoliko bitnih komponenti:

- prijem i kontrolu samo odabranih sirovina, što omogućava vrlo strog odabir sastojaka za formulu sa minimalnim brojem preko potrebnih sastojaka visoke čistoće i odlične podnošljivosti, bez dodatka supstanci koje iritiraju kožu, a uz eliminaciju nepotrebnih sastojaka, odnosno potencijalnih iritanasa i alergena (parabena i supstanci koje deluju kao konzervansi, parfema i emulgatora),

- proizvodnju formule u sterilnoj mešalici,

- inovativnu (i patentiranu) sterilizaciju proizvoda,

- pakovanje u sterilnom okruženju - označava pakovanje proizvoda u tubu sa D.E.F.I sistemom zatvaranja u aseptičkim uslovima (klasa A), a prema važećim standardima farmaceutske industrije. Sistem hermetičkog zatvaranja, tzv. D.E.F.I sistem (Device for Exclusive Formula Integrity) je inovativni patentirani sistem zatvaranja primarne ambalaže (tube), jedinstven u svetu dermokozmetike. Razvila ga je i patentirala francuska kompanija Pierre Fabre Dermo-Cosmétique. Ovaj sistem sprečava bakterijsku kontaminaciju proizvoda i osigurava sterilnost u toku njegove primene. Proizvod u čijoj proizvodnji se koristi ovaj sistem zatvaranja ne mora da sadrži parabene i sastojke koje deluju kao konzervansi, a ostaje sterilan i zaštićen tokom primene.

- visoko kvalifikovano osoblje - stručno osposobljeno za rad u procesu sterilne proizvodnje.
Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.