Hide search Product line/need search
Dubinska nega kože tela

Dubinska nega kože tela

Vaša koža je suva, vrlo suva? Treba joj dubinska nega. Otkrijte proizvode za dubinsku negu koji će nahraniti Vašu kožu.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
  • Razlikujemo dva tipa suvoće kože. Prvi je tzv. ”uobičajena" suvoća kože koja je i najčešća sa nekoliko mogućih uzroka: starenje (posebno na rukama i nogama), klimatski uslovi (suvo hladno vreme, vetar, sunce), sredstva za čišćenje koja sadrže grube emulgatore. Drugi tip je patološka suvoća kože za koju je važno postaviti dijagnozu da bismo eliminisali moguće izolovane uzročnike, koji mogu biti brzo uklonjeni (promenom sredstva za čišćenje ili korišćenjem kreme).

  • Da, iako to nije jedini problem. Ne možete rehidrirati površinski sloj kože ako samo pijete vodu ili hidrirate (vlažite) kožu. Lipidi (masnoće) su takođe neophodni za zadržavanje vlage.

  • Da, ono je jedan od uzroka suve kože. Izlaganje suncu je agresivan čin. Koža reaguje stvaranjem pigmenata (tamnjenjem) i zadebljanjem. Suvoća je prolazna, a uzrokovana je pojačanim gubitkom vode.

  • Da. U nekim vodama nalazimo visok nivo kamenca: takve vode nazivamo i "tvrde" vode. Mogu pogoršati isušujuće delovanje sredstava za čišćenje. Voda se može omekšati pomoću određenih uređaja.

  • Cilj je nahraniti i hidrirati kožu, a u isto vreme smanjiti agresiju i iritacije. Za čišćenje, izbegavajte sapune, umesto njih koristite sindete ili gelove za čišćenje obogaćene zaštitnim i hidratantnim sastojcima. Za hidrataciju, emolijensi hidriraju i hrane kožu istovremeno osiguravajući jedinstvenost epidermisa, što je važno za pravilno funkcioniranje zaštitne barijere kože. Važno je koristiti emolijense svakodnevno.

Pošaljite putem email-a

Svaka koža ima drugačije potrebe,
pronađite svoju idealnu Eau Thermale Avène rutinu.

Start now
  • Preporuke proizvoda za rešavanje problema Vaše kože
  • Pristup Vašim omiljenim proizvodima i recenzijama
  • Arhiva kupljenih proizvoda za nagradu Vašoj lojalnosti
Postanite član

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog