Posvećeni unapređenju dermatologije i poboljšanju kvaliteta života osoba sa osetljivom kožom
Za zdravlje osetljive kože

Za zdravlje osetljive kože

Posvećeni unapređenju dermatologije i poboljšanju kvaliteta života osoba sa osetljivom kožom

Nastojimo da unapredimo svoje poznavanje dermatologije i da ponudimo rešenja za bolji kvalitet života osoba sa osetljivom kožom. To radimo u saradnji sa univerzitetima, zdravstvenim radnicima i udruženjima pacijenata. Udružujemo svoju i njihovu stručnost u razvoju inovativnih aktivnih sastojaka i naših proizvoda, oslanjajući se na timove Avène hidroterapijskog centra. Takođe to radimo putem aktivnosti usmerenih na obuke i solidarnost. Ubeđeni smo da ćemo udruživanjem naših napora nastaviti da donosimo sve veće olakšanje i najosetljivijim tipovima kože.

av_instit-doctor-skin-patient-hdrvb 625*800

 

Umirenje osetljive kože u saradnji sa dermatolozima

 Da bismo ponudili rešenja prilagođena osetljivoj koži, uspostavili smo bliske odnose i saradnju sa brojnim dermatolozima. Više od 30 godina sarađujemo sa njima na razvoju delotvornih, bezbednih i dobro podnošljivih proizvoda za negu kože koji dopunjuju dermatološke terapije. Da bismo otišli korak dalje, podržavamo aktivnosti usmerene na solidarnost, poput onih koje na polju prevencije raka kože organizuje udruženje Euromelanom, osnovano od strane renomiranih dermatologa. Takođe sarađujemo na kontinuiranim programima obuke i na razvoju usluga za zdravstvene radnike sa zajedničkim ciljem: poboljšanje zdravlja i kvaliteta života osoba sa kožom koja je osetljiva, netolerantna i sklona alergijama.

 

Aplikacije za zdravstvene radnike Side Onco Skin i You Dermoscopy posvećene onkološkoj dermatologiji

Side Onco Skin: Ovu mobilnu aplikaciju smo razvili u saradnji sa stručnjacima za onkološku dermatologiju: dr Vensanom Siboom (Vincent Sibaud) sa Univerzitetskog instituta za onkologiju (Institut Universitaire du Cancer) iz Tuluza i profesorkom Karolin Rober (Caroline Robert) sa Instituta Gustave Roussy iz Vilžifa. Ova aplikacija pomaže zdravstvenim radnicima da neguju i savetuju pacijente koji pate od dermatoloških simptoma koje izazivaju onkološke terapije (hemoterapija, ciljana terapija, imunoterapija i radioterapija). 

You Dermoscopy: Podržali smo razvoj ove mobilne aplikacije, koju je kreirala kompanija Meeter, u saradnji sa profesorom Đuzepeom Argencijanom (Giuseppe Argentiano) i Odeljenjem za rak kože (Unité du Cancer de la Peau). Zabavnog dizajna, ova aplikacija omogućava zdravstvenim radnicima da poboljšaju svoju sposobnost prepoznavanja dermatoskopskih promena na koži. Dermatoskopija ili dermoskopija predstavlja mikroskopski pregled površine kože. Prevashodno se koristi za dijagnostiku malignih promena na koži (tj. onih koje su kancerogene prirode).

av_lifestyle-woman-and-her-baby 577*753

 

Umirenje osetljive kože u saradnji sa pacijentima

Koža igra veoma važnu ulogu za sve nas... Odražava naš karakter, omogućava nam da osetimo svet koji nas okružuje i štiti nas od spoljašnjih uticaja. Posvećeni smo umirenju svih tipova kože proizvodima za negu prilagođenim svakom od nas i ulaganjem truda u aktivnosti koje pomažu našoj koži. To ostvarujemo sa timovima stručnjaka za edukaciju o zdravlju kože u Avène hidroterapijskom centru i u saradnji sa udruženjima pacijenata ili fondacijama poput Fondacije za atopijski dermatitis i Evropske fondacije za rak kože, pružajući im svoju podršku ili stručna znanja. 

 

Edukativne radionice posvećene zdravlju kože

Tretman u Avène hidroterapijskom centru često donosi trenutak spokojstva, kada možete da se prepustite najugodnijim aspektima života. Takođe predstavlja priliku da se ponovo povežete sa sobom. Pored tretmana, naši timovi održavaju edukativne radionice posvećene zdravlju kože za posetioce centra i njihove pratioce. Njihov cilj je da pomognu posetiocima da se svakodnevno lakše nose sa stanjem svoje kože i da im omoguće usvajanje dobrih preventivnih mera koje će produžiti blagotvorno dejstvo tretmana termalnom vodom, sprečiti pogoršanje simptoma i smanjiti anksioznost i stres. Osim toga, ove radionice nude priliku za interakciju sa drugim osobama koje takođe imaju probleme sa kožom.

av_1709-02_72_stationthermale_avene_ateliers_enfants_hd 577x738
AD_LOGO_FONDATION-ECZEMA-PF_2021 577x505

 

Eau Thermale Avène i Fondacija za atopijski dermatitis

Eau Thermale Avène je jedan od osnivača fondacije kompanije Laboratoires Pierre Fabre koja je u potpunosti posvećena ekcemu – Fondacije za atopijski dermatitis. Misija ove fondacije je da pacijentima olakša život sa atopijskim dermatitisom. Osmišljava i finansira terapeutske edukativne projekte kako bi pacijenti i njihove porodice bolje upoznali ovu bolest. Nastoji da poveže pacijente sa pružaocima nege radi pouzdanijeg izbora terapije i da bi naučili kako se leči atopijski dermatitis.

Back to top