Nega tela

Nega tela

Nega tela podrazumeva i negu kože! Naši dermokozmetički proizvodi za negu tela hidriraju i hrane vašu kožu darujući joj umirujući trenutak. Počastite svoju kožu trenutkom koji znači – trenutkom zadovoljstva.

15 Rezultati "Nega tela"

Takođe otkrijte
Takođe otkrijte

Zašto je važno negovati telo i kožu?

Koža predstavlja važnu barijeru koja štiti telo od spoljašnjih faktora (vetra, ekstremnih temperatura, zagađenja itd.). Svaki poremećaj njene ravnoteže može da utiče na zdravlje vašeg tela. Pročitajte više

 

Određena područja kože mogu imati specifične potrebe jer struktura kože nije ista na svakom delu dela. Na primer, razlikuje se tekstura kože ruku, stopala i stomaka.

 

 

Svakodnevno kupanje vam omogućava:

 

 • da odstranite sa kože prašinu i nečistoće, koje mogu da izazovu kožne probleme;
 • da uklonite znoj i neprijatan miris tela;
 • da ograničite rizik od širenja mikroba i kontaminacije, uključujući i putem dobre higijene ruku;
 • da se osvežite, napunite energijom i opustite.

Osim toga, proizvodi za negu tela pomažu:

 • u očuvanju zdravlja kože, na primer, izbegavanjem nelagodnih pojava poput kože koja poprima izgled riblje krljušti, hrapavih pečata ili gubitka čvrstine;
 • u odlaganju starenja kože;
 • u postizanju fizičkog i mentalnog blagostanja.

Kako da negujem svoju kožu? 

Za dugotrajno meku i elastičnu kožu, preporučujemo sledeću rutinu nege tela.

Nega kože tokom tuširanja

Sama voda nije dovoljna da očisti vaše telo. Nečistoće bi trebalo odstraniti pomoću proizvoda za tuširanje kao što je dermatološki sindet ili bilo koji gel za tuširanje prilagođen osetljivoj koži. Na taj način se sprečava rizik od isušivanja i zatezanja kože usled korišćenja konvencionalnih sapuna.

Da biste takav rizik izbegli, takođe se pobrinite da kožu ne ispirate vodom koja je suviše topla. Time se oštećuje hidrolipidni sloj, prirodan masni film koji vašu kožu štiti od spoljašnjih uticaja.

Osim toga, preporučujemo da izaberete tuširanje umesto kupanja u kadi da biste ograničili vreme kontakta sa vodom iz slavine koja sadrži kamenac koji isušuje kožu, kao i hlor koji nadražuje epiderm.

Na kraju, nežnim tapkanjem osušite kožu koristeći peškir, bez snažnog trljanja.

Nedeljna eksfolijacija

Jednom ili dvaput nedeljno, koristite piling za telo da uklonite mrtve ćelije kože i nečistoće. Tada će na kožu još blagotvornije delovati hidratantni proizvod za telo koji koristite.

Hidratantna nega tela

Svakodnevno hidriranje kože tela, a posebno nakonpilinga, pomaže u očuvanju hidrolipidnog sloja epiderma sačinjenog od vode i masnoća. Avène je za vas proizveo hidratantne kreme za telo, kao i liniju proizvoda posebno prilagođenu koži ruku, delu tela koji je prekomerno izložen spoljašnjim uticajima.

Ovi proizvodi za negu će vam pomoći da koži obezbedite blistavost i zaštitu, kao i da sprečite isušivanje i usporite starenje kože.

Zaštita od sunca

 

Zaštita od sunca je neophodna za očuvanje zdravlja i mladosti kože. Otkrijte naše proizvode za zaštitu od sunca prilagođene različitim bojama tena i vrstama osetljivosti. Učestalija primena na posebno izložene delove tela, poput grudi, šaka i ruku, može da spreči i ograniči pojavu staračkih pega.

Takođe vodite računa da boravite u hladovini tokom perioda najintenzivnijeg sunčevog zračenja, obično od 12 do 15 časova.

Zaštita tokom zime

Zimi obavezno nosite toplu odeću da biste telo zaštitili od crvenila, zatezanja i svraba, povezanih sa velikim temperaturnim razlikama.

Vazduh u domovima koji je suv usled grejanja takođe predstavlja glavni uzrok isušenosti kože tokom zime. Otuda ima smisla posegnuti za obogaćenijim proizvodima za negu tela, koji sadrže „cold cream”, radi hidratacije i zaštite kože od spoljašnjih uticaja.

Koji proizvod odgovara kom tipu kože?

Tekstura proizvoda za negu tela varira u zavisnosti od vašeg tipa kože i prisutnih problema.

 • Suva koža i vrlo suva koža kod koje se javlja osećaj zatezanja i koža koja se peruta u različitom stepenu zahteva intenzivnu hidrataciju udruženu sa dozom hranljive nege. Krema za tuširanje, mleka i hranljivi balzami iz linije proizvoda TriXera Nutrition obezbediće ovim tipovima kože sve potrebne lipide.
 • Osetljivoj koži će odgovarati blago dejstvo i osećaj prijatnosti koji pružaju proizvodi za negu tela iz linije Body.
 • Cicalfate proizvodi u vidu spreja, gela ili kreme regenerišu površinske slojeve iritirane kože.
 • Da li imate ekcem na telu i osećate li svrab? Linija XeraCalm A.D donosi vam olakšanje i hrani vašu kožu proizvodima kao što su ulje za čišćenje, vrlo bogati sindet, krema i balzam za relipidaciju, kao i umirujući koncentrat.

 

Temperatura takođe može da utiče na vaš izbor proizvoda za telo. Kada je hladno, odaberite proizvode za negu tela bogate teksture, poput balzama, a tokom leta proizvode lagane teksture, poput losiona ili krema koje koža brže upija.

Back to top