Veoma delotvorna nega za umirenje kože.

XeraCalm A.D

Veoma delotvorna nega za umirenje kože.

Kada nelagodan osećaj na suvoj koži podrazumeva pojavu svraba, kod odraslih i pogotovo kod dece, više se ne radi samo o hidrataciji: koži se mora vratiti njena zaštitna funkcija i osećaj prijatnosti.

Saznajte više o proizvodima za negu kože XeraCalm A.D – posebno osmišljenim za atopičnu kožu – i načinu na koji svoju stručnost stavljamo u službu vašeg blagostanja.

Umirujući koncentrat XeraCalm A.D

TUBA 50 ML

Umirujući koncentrat XeraCalm A.D

Ovo je neprikosnoveni SOS tretman za intenzivan lokalizovan svrab. Trenutno ublažava svrab i sprečava intenzivno isušivanje zona učestalog svraba na licu, telu i kapcima. A pošto seintenzivan lokalizovan svrab može javiti bilo gde i bilo kad, ovaj preparat je malog formata da biste mogli da ga nosite sa sobom.

Otkrijte Umirujući koncentrat XeraCalm A.D

TUBA 50 ML

Relipidirajuće ulje za pranje XeraCalm A.D

BOCA SA PUMPICOM 400 ML, TUBA 100 ML

Relipidirajuće ulje za pranje XeraCalm A.D

Ovo ulje za pranje koje obnavlja lipide čisti kožu i štiti je od isušivanja usled delovanja vode. Osmišljeno za vrlo suvu kožu sklonu atopijskom ekcemu i svrabu, može se koristiti i u fazi pogoršanja simptoma.
Relipidirajuće ulje za pranje XeraCalm A.D pogodno je za celu porodicu.

Otkrijte Relipidirajuće ulje za pranje XeraCalm A.D

BOCA SA PUMPICOM 400 ML, TUBA 100 ML
DOKAZANA EFIKASNOST

Moj proizvod za negu kože, moj heroj!

-69%¹Trenutno smanjenje svraba*
75%²Hidrirana koža
-49%³Smanjenje vidljivih znakova na koži sklonoj ekcemu već za 3 dana.

Jedinstvena kombinacija aktivnih sastojaka

Osnova naše linije proizvoda

  • <h4 class="">Cer-omega:&nbsp;</h4><p>&nbsp;Lipidi sli&#269;ni lipidima ko&#382;e, koji regeneri&scaron;u ko&#382;u i ja&#269;aju njen za&scaron;titni hidrolipidni sloj.</p>
    Cer-omega:  Lipidi slični lipidima kože, koji regenerišu kožu i jačaju njen zaštitni hidrolipidni sloj.
  • <h4 class="">Eau thermale d&rsquo;Av&egrave;ne</h4><p>Ubla&#382;ava ose&#263;aj neprijatnosti i ko&#382;u &#269;ini mekom.</p>
    Eau thermale d’AvèneUblažava osećaj neprijatnosti i kožu čini mekom.

Veća efikasnost

Aktivni sastojak posebno prilagođen atopičnoj koži: I-MODULIA®

Dvanaest godina istraživanja je bilo potrebno za razvoj ovog prvog jedinstvenog i višestruko efikasnog biotehnološkog aktivnog sastojka dobijenog iz Avène termalne izvorske vode:

I-modulia®

Zasnovana na ovom patentiranom aktivnom sastojku, XeraCalm A.D je veoma inovativna, izuzetno delotvorna i vrlo bezbedna linija proizvoda, pogodna za kožu lica i tela odojčadi, dece i odraslih. Ovaj izvanredni aktivni sastojak direktno deluje na simptome povezane sa ekcemom, a posebno na svrab*.

av_xeracalm-ad_page-gamme-473-418
AV_Brand-logo_Eau-Thermale-Avene_Sterile-cosmetics_Eretail_EN_3282779348850_3282779349185_3282770053135_3282770000634_3282770053104_3282770053111 5...

Da bi zadržale samo sastojke koji su korisni za kožu i odstranile konzervanse, naše laboratorije su osmislile unikatan proces: Sterile Cosmetics®. Ova jedinstvena tehnologija omogućava da proizvod tokom upotrebe ostane sterilan, bez rizika od spoljašnje kontaminacije.

Zahvaljujući tome, XeraCalm A.D neguje kožu sklonu ekcemu na sasvim bezbedan način.

 

Kako da nanesem emolijens za relipidaciju?

  • Jednom ili dvaput dnevno, čistim rukama, a čak i češće ako vas koža svrbi.
  • Nakon svakog tuširanja, da bi se obnovio zaštitni hidrolipidni sloj i sprečila pojava svraba. Ovaj preparat je najbolje naneti na blago navlaženu kožu.
  • Koristite obe ruke radi ravnomernog nanošenja. Rasporedite proizvod na dlanove, pa ga nežno i polako umasirajte u kožu malim, kružnim pokretima.
  • Nanesite proizvod u tankom sloju. Suviše debeo sloj može da izazove iritacije i peckanje.
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld 472x472

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Imate li pitanje ili nedoumicu? Uvek smo tu za vas

XeraCalm A.D balzam i krema za relipidaciju se koriste svakodnevno radi smanjenja i prevencije suvoće i svraba kože*. To je SOS proizvod koji treba da vam bude pri ruci! Prilagodite teksturu proizvoda svom tipu kože ili godišnjem dobu: koristite balzam ako vam je koža vrlo suva, a kremu kada je manje suva.

Brzo umirite kožu i pružite joj olakšanje pomoću obloge natopljene Avène termalnom izvorskom vodom: natopite maramice i ostavite ih na licu 10 minuta. U slučaju svraba*, redovno nanosite umirujući koncentrat na lice, a po potrebi i na kapke. U slučaju iritacija, koristite obnavljajuću zaštitnu kremu jednom ili dvaput dnevno. A u cilju prevencije, hidrirajte i zaštitite kožu kremom ili balzamom za relipidaciju najmanje jednom dnevno.

Jednostavni ali važni svakodnevni postupci smanjuju isušenost kože i obnavljaju njenu zaštitnu funkciju. Na taj način koža sve manje svrbi. Evo našeg saveta:
Nežno održavajte higijenu, koristeći ulje za pranje i mlaku vodu temperature 32–34 °C i pazite da tuširanje ili kupanje ne traje duže od 10 minuta. Hidrirajte i zaštitite kožu kremom ili balzamom za relipidaciju najmanje jednom dnevno, čak i kad deluje da je stanje kože pod kontrolom.

1 Samoprocena pomoću analogne skale od strane 68 ispitanika sa atopijskim dermatitisom i/ili lokalizovanim suvim područjima koja svrbe. Procena osećaja svraba neposredno po nanošenju ovog umirujućeg koncentrata. 2 Procena indeksa hidratacije 1 sat nakon jedne primene, 20 ispitanika. 3 Procena indeksa L-PO-SCORAD kod 49 ispitanika sa atopijskim dermatitisom i lokalizovanim suvim područjima koja svrbe, nakon primene Umirujućeg koncentrata 4 puta dnevno tokom 3 dana.

*Usled isušenosti kože

Back to top