Nega za zaštitu od sunca

Nega za zaštitu od sunca

Izuzetno je važno zaštititi se od sunca. Osmislili smo proizvode za sunčanje koji ispunjavaju sve vaše potrebe: ulje, krema, losion ili stik – zaštita od sunca za svačiji ukus. To je najbolji način da ne zaboravite da se zaštitite od sunca.

20 Rezultati "Nega za zaštitu od sunca"

SAZNAJTE VIŠE
SAZNAJTE VIŠE

Naš savet za zaštitu od sunca

 

Kada je lepo vreme, veliko je iskušenje da se izađe na sunce i uživa u njegovim blagodatima i vitaminu D koji obezbeđuje. Nažalost, sunce može da naškodi koži mnogo brže nego što mislimo. Zato je Eau Thermale Avène osmislio linije proizvoda za zaštitu od sunca pogodne za sve tipove kože i različite delove lica i tela.

Da bi vaša koža ostala zdrava i mlada, vodite računa da proizvod za zaštitu od sunca nanosite na ispravan način:

 

 • U dovoljnoj količini. Nanesite proizvod za zaštitu od sunca i pustite da ga koža dobro upije.
 • Na sve delove tela i lica koji nisu zaštićeni odećom. Ne zaboravite na uši, gornji deo stopala, ruke i slepoočnice.
 • Svaka 2 sata i nakon svakog plivanja, čak i ako je proizvod za sunčanje vodootporan.
 • Čak i kada je oblačno, jer se sunčevi UV zraci probijaju kroz oblake.

 

Čak i uz ove dobre mere predostrožnosti, duže i prečesto izlaganje suncu može da dovede do opekotina od sunca, prevremenog starenja kože, pa i raka kože (melanoma). Da biste se što bolje zaštitili, pored nege za zaštitu od sunca, savetujemo vam sledeće:

 

 • Što više ograničite izlaganje suncu kada je najjače, od 12 do 16 časova.
 • Opremite se naočarima za sunce sa 100% UV zaštitom i oznakom CE kako biste zaštitili oči.
 • Nosite zaštitnu odeću i šešir sa širokim obodom.

 

Koji proizvod za zaštitu od sunca da izaberem?

 

Fotozaštita koju koristite mora da vas štiti od UVA i UVB zraka, što čine svi Eau Thermale Avène proizvodi za zaštitu od sunca. Da bismo zadovoljili potrebe vaše kože i vrstu upotrebe, nudimo širok izbor proizvoda za zaštitu od sunca:

 

 • Posebna linija proizvoda za specifične potrebe najizloženijeg dela tela: lica. Izaberite kremu ako imate suvu kožu ili fluid ako je vaša koža mešovita ili masna.
 • Sprej, fluid, mist ili losion za telo. Njihove fluidnije teksture lako se nanose na veću površinu.
 • Stik za zaštitu od sunca za lokalizovana osetljiva područja (nos, uši, ožiljci).
 • Stik za usne za zaštitu ovog specifičnog dela lica. Osim toga, naša linija proizvoda bele boje sa mineralnim filterima obezbeđuje zaštitu od sunca uz izbegavanje rizika od alergijskih reakcija kod osetljive kože (deca, trudnice i reaktivna koža).

 

Šta znači oznaka zaštite na kremi za sunčanje?

 

SPF (faktor zaštite od sunca) meri efikasnost proizvoda za sunčanje u pogledu zaštite od UVB zraka. Ova oznaka se izračunava u laboratoriji na osnovu vremena potrebnog da se zadobiju opekotine od sunca sa proizvodom i bez proizvoda. Međutim, u praksi, ovo vreme varira u zavisnosti od mnogih parametara. Zato bi za zaštitu od sunca trebalo da izaberete SPF u skladu sa uslovima izlaganja suncu (planine, čamac...): zaštitite se visokim SPF u slučaju intenzivnog izlaganja UV zračenju.

 

Kako pocrneti, a ne izgoreti?

 

 • Redovno nanosite proizvod za zaštitu od sunca. Tokom izlaganja suncu prvih nekoliko puta, počnite sa oznakom zaštite 50, a potom je prilagodite prema preplanulosti kože. Ako imate nežnu kožu, koristite proizvod sa oznakom 50 u svim okolnostima. Ali nikada ne zaboravite da koristite kremu za sunčanje, budući da preplanulost kože ne pruža veću zaštitu od proizvoda sa SPF 6.
 • Izlažite se suncu postepeno, u kratkim intervalima, dajući koži vremena da se odmori.
 • Izbegavajte izlaganje suncu tokom najvrelijih sati i pazite na refleksiju UV zraka od vode.
 • Svakodnevno hidrirajte kožu, budući da duže traje preplanulost dobro hidrirane kože.
 • Dobra večernja rutina je da se istuširate hladnom vodom koristeći blagi proizvod bez sapuna, da potom umirite kožu naprskavši je Eau Thermale vodom u spreju i da na kraju nanesete hidratantni proizvod za negu posle sunčanja.
Back to top