Hide search Product line/need search
Cold cream

Linija proizvoda Cold cream

Proizvodi za negu i zaštitu suvih zona ili kože oštećene hladnoćom.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
  • Razlikujemo dva tipa suvoće kože. Prvi je tzv. ”uobičajena" suvoća kože koja je i najčešća sa nekoliko mogućih uzroka: starenje (posebno na rukama i nogama), klimatski uslovi (suvo hladno vreme, vetar, sunce), sredstva za čišćenje koja sadrže grube emulgatore. Drugi tip je patološka suvoća kože za koju je važno postaviti dijagnozu da bismo eliminisali moguće izolovane uzročnike, koji mogu biti brzo uklonjeni (promenom sredstva za čišćenje ili korišćenjem kreme).

  • Da, iako to nije jedini problem. Ne možete rehidrirati površinski sloj kože ako samo pijete vodu ili hidrirate (vlažite) kožu. Lipidi (masnoće) su takođe neophodni za zadržavanje vlage.

  • Da, ono je jedan od uzroka suve kože. Izlaganje suncu je agresivan čin. Koža reaguje stvaranjem pigmenata (tamnjenjem) i zadebljanjem. Suvoća je prolazna, a uzrokovana je pojačanim gubitkom vode.

  • Da. U nekim vodama nalazimo visok nivo kamenca: takve vode nazivamo i "tvrde" vode. Mogu pogoršati isušujuće delovanje sredstava za čišćenje. Voda se može omekšati pomoću određenih uređaja.

  • Cilj je nahraniti i hidrirati kožu, a u isto vreme smanjiti agresiju i iritacije. Za čišćenje, izbegavajte sapune, umesto njih koristite sindete ili gelove za čišćenje obogaćene zaštitnim i hidratantnim sastojcima. Za hidrataciju, emolijensi hidriraju i hrane kožu istovremeno osiguravajući jedinstvenost epidermisa, što je važno za pravilno funkcioniranje zaštitne barijere kože. Važno je koristiti emolijense svakodnevno.

Vaša koža i Avène

Sve teksture
Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.