Hide search Product line/need search
XeraCalm A.D

Linija proizvoda XeraCalm A.D

Posle 12 godina biotehnoloških istraživanja stvorena je prva linija višestruko efikasnih proizvoda za negu koji deluju direktno na osećaj svraba.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
  • Najčešće, ne. Međutim, ponekad deca imaju intoleranciju na određenu vrstu hrane što pogoršava njihov ekcem. Stoga će lekar će u određenim slučajevima izvršiti i testiranje na alergene iz hrane. Posle ispitivanja, preporučuje se posebna dijeta.

  • Da bi se smanjio rizik od atopijskog dermatitisa u porodicama sa rizikom, preporučuje se što duže dojenje. Takođe se preporučuje odgađanje uvođenja različitih namirnica (uglavnom jaja i ribe) do 6. meseca života.

  • Naravno. Kupanje ima mnoge prednosti: čisti, opušta i priprema kožu za emolijense. Ipak, budite oprezni: kupka ne bi smjela biti pretopla, već oko 30-32°C pošto vrela voda dodano isušuje kožu i može izazvati svrab. Proizvodi za pranje ili kupke bi trebali biti blagi i posebno namenjeni za kožu koja ima atopijski dermatitis.

  • Oni se često preporučuju deci sa atopičnom kožom. Hidroterapija uključuje tretmane (kupke, tuširanja, pijenje vode) termalnom vodom, po mogućnosti ograničeno izlaganje suncu i redovne lekarske preglede. Na taj se način deca i roditelji mogu bolje upoznati sa atopijskim dermatitisom i njegovim lečenjem.

  • Životinjske dlake (konjske, pseće, mačje) ili ptičje perje mogu izazivati respiratorne alergije. Ako dete ima ljubimca kojeg voli, a nema nikakvih problema, može ga zadržati. Sa druge strane, u slučaju npr. učestalog kijanja ili upala oka, životinju bi trebalo udaljiti. Ako još nemate kućnog ljubimca, pre nego što ga nabavite, trebalo bi razmotriti rizik od alergija.

Sve teksture

Nega

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.