Hide search Product line/need search
YsthéAL

Linija proizvoda YsthéAL

Odlaže prve znakove starenja kože, fine linije i blage bore, kožu čini blistavom.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
 • Postoje dve glavne grupe proizvoda:
  1. retinoidi, derivati vitamina A
  Neki retinoidi su topikalni lekovi koji se izdaju na lekarski recept. Ostali, kao npr. retinaldehidi su klasifikovani kao dermokozmetika i dostupni su i bez recepta. Preko fiziološkog pretvaranja u aktivni vitamin A, prema potrebama kože, retinaldehid deluje tako što podstiče ćelijski metabolizam i obnavljanje kože.
  2. hijaluronska kiselina
  Glavni je sastojak matriksa kože koji je proizvod ćelija epidermisa (keratinociti) i dermisa (fibroblasti). Ta se proizvodnja sa godinama smanjuje. Potporna uloga hijaluronske kiseline je ključna jer ona osigurava elastičnost kože i njenu hidrataciju. Danas, dermokozmetički proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu, nadoknađuju taj gubitak povećavanjem koncentracije hijaluronske kiseline, a dodatno podstiču i stvaranje i proizvodnju naše vlastite hijaluronske kiseline.

 • Metode su brojne, a osnovne bi bile:
  - medicinski piling (različite dubine delovanja),
  - dermoabrazija (različite tehnike),
  - izlaganje različitim vrstama svetla (IPL, laser),
  - ubrizgavanje filera (kolagen, hijalurnonska kiselina),
  - ubrizgavanje botulinum toksina (za mimične bore).

  Korektivna dermatologija danas usko sarađuje sa estetkom hirurgijom pa se zavisno od slučaja za optimalan rezultat kombinuje i sa npr. zatezanjem kože lica i vrata (face lifting) i/ili operacijom kapaka (blefaroplastika).

 • U toku menopauze, jajnici prestaju izlučivati hormon estrogen koji ima važnu ulogu u promeni boje tena i debljine kože. Zato je menopauza jedan od faktora koji su povezani sa starenjem kože, ali nije toliko važna kao izlaganje suncu.

 • Dokazano je da se kod pušača pojavljuju promene na koži koje vode preranom starenju kože (bore, žut ten). Ovo je još jedan od razloga da prestanete pušiti ili da uopšte ne počnete!

 • Mnogi doaci ishrani sadrže vitamine, aminokiseline i minerale koji svojom zaštitom od slobodnih radikala usporavaju starenje.

 • Ne, nemoguće je imati sa 60 godina kožu kakvu imamo sa 20 godina.
  Međutim, moguće je usporiti starenje kože i ublažiti posledice starenja kože, posebno ako se ona odnose na izlaganje suncu. Budite nasmejani, to je odličan lek protiv starenja!

 • Sa vremenom, koža gubi svoju strukturu i zato brže dehidrira, krhkija je i vrlo osetljiva na spoljašnje agresivne faktore (klimu, zagađenje, neprilagođene proizvode za kožu...). Zbog toga je važno hidrirati kožu i obnoviti njen zaštitni hidrolipidni sloj.

Vaša koža i Avène

Sve teksture
Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.