Hide search Product line/need search
Koža koja svrbi

Koža koja svrbi

Vaša koža je suva i crveni se. Crvenilo prati neprijatan svrab koji Vam stvara nelagodnost? Najviše Vas svrbe potkolenice? Otkrijte odgovarajuću negu koja će umiriti i obnoviti Vašu kožu.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
  • Najčešće, ne. Međutim, ponekad deca imaju intoleranciju na određenu vrstu hrane što pogoršava njihov ekcem. Stoga će lekar će u određenim slučajevima izvršiti i testiranje na alergene iz hrane. Posle ispitivanja, preporučuje se posebna dijeta.

  • Da bi se smanjio rizik od atopijskog dermatitisa u porodicama sa rizikom, preporučuje se što duže dojenje. Takođe se preporučuje odgađanje uvođenja različitih namirnica (uglavnom jaja i ribe) do 6. meseca života.

  • Naravno. Kupanje ima mnoge prednosti: čisti, opušta i priprema kožu za emolijense. Ipak, budite oprezni: kupka ne bi smjela biti pretopla, već oko 30-32°C pošto vrela voda dodano isušuje kožu i može izazvati svrab. Proizvodi za pranje ili kupke bi trebali biti blagi i posebno namenjeni za kožu koja ima atopijski dermatitis.

  • Oni se često preporučuju deci sa atopičnom kožom. Hidroterapija uključuje tretmane (kupke, tuširanja, pijenje vode) termalnom vodom, po mogućnosti ograničeno izlaganje suncu i redovne lekarske preglede. Na taj se način deca i roditelji mogu bolje upoznati sa atopijskim dermatitisom i njegovim lečenjem.

  • Životinjske dlake (konjske, pseće, mačje) ili ptičje perje mogu izazivati respiratorne alergije. Ako dete ima ljubimca kojeg voli, a nema nikakvih problema, može ga zadržati. Sa druge strane, u slučaju npr. učestalog kijanja ili upala oka, životinju bi trebalo udaljiti. Ako još nemate kućnog ljubimca, pre nego što ga nabavite, trebalo bi razmotriti rizik od alergija.

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.