Hide search Product line/need search
Koža lica koja svrbi

Koža lica koja svrbi

Vaša koža je vrlo suva i crveni se. Crvenilo prati neprijatan svrab koji Vam stvara nelagodnost? Otkrijte odgovarajuću negu koja će umiriti i obnoviti Vaše lice.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
  • Najčešće, ne. Međutim, ponekad deca imaju intoleranciju na određenu vrstu hrane što pogoršava njihov ekcem. Stoga će lekar će u određenim slučajevima izvršiti i testiranje na alergene iz hrane. Posle ispitivanja, preporučuje se posebna dijeta.

  • Da bi se smanjio rizik od atopijskog dermatitisa u porodicama sa rizikom, preporučuje se što duže dojenje. Takođe se preporučuje odgađanje uvođenja različitih namirnica (uglavnom jaja i ribe) do 6. meseca života.

  • Naravno. Kupanje ima mnoge prednosti: čisti, opušta i priprema kožu za emolijense. Ipak, budite oprezni: kupka ne bi smjela biti pretopla, već oko 30-32°C pošto vrela voda dodano isušuje kožu i može izazvati svrab. Proizvodi za pranje ili kupke bi trebali biti blagi i posebno namenjeni za kožu koja ima atopijski dermatitis.

  • Oni se često preporučuju deci sa atopičnom kožom. Hidroterapija uključuje tretmane (kupke, tuširanja, pijenje vode) termalnom vodom, po mogućnosti ograničeno izlaganje suncu i redovne lekarske preglede. Na taj se način deca i roditelji mogu bolje upoznati sa atopijskim dermatitisom i njegovim lečenjem.

  • Životinjske dlake (konjske, pseće, mačje) ili ptičje perje mogu izazivati respiratorne alergije. Ako dete ima ljubimca kojeg voli, a nema nikakvih problema, može ga zadržati. Sa druge strane, u slučaju npr. učestalog kijanja ili upala oka, životinju bi trebalo udaljiti. Ako još nemate kućnog ljubimca, pre nego što ga nabavite, trebalo bi razmotriti rizik od alergija.

XeraCalm A.D

Pošaljite putem email-a

Svaka koža ima drugačije potrebe,
pronađite svoju idealnu Eau Thermale Avène rutinu.

Start now
  • Preporuke proizvoda za rešavanje problema Vaše kože
  • Pristup Vašim omiljenim proizvodima i recenzijama
  • Arhiva kupljenih proizvoda za nagradu Vašoj lojalnosti
Postanite član

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog