Hide search Product line/need search
Umirite kožu lica

Umirite kožu lica

Da li želite umiriti kožu? Otkrijte proizvode koji će Vašoj koži trenutno vratiti osećaj prijatnosti.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
 • Glavna osobina osetljive kože je da reaguje brže i jače od normalne kože, na iste uzročnike, pod istim uslovima. Pojavljuje se osećaj neprijatnosti (zatezanje, trnci, svrab...), kao i crvenilo, a ponekad i suvoća.

 • Mehanizmi osetljivosti su složeni. Koža je organ koji ima nekoliko uloga i zbog toga različite vrste abnormalnosti mogu izazvati osetljivost kože: oštećenja u rožnatom sloju ometaju funkciju barijere, hipervaskularizacija uzrokuje crvenilo...

 • Čak i kada je koža osetljiva, moguće je smanjiti tu osetljivost prestankom upotrebe proizvoda za higijenu i negu kože koje koža ne podnosi i zameniti ih sa posebno formulisanim proizvodima namenjenim osetljivoj koži, a koji se dobro podnose.

 • Naravno. Za čišćenje osetljive kože, preporučuje se dermatološki sapun (sindet) ili sredstva za čišćenje bez sapuna da ne bi iritirali i dodatno isušivali kožu. Za negu osetljive kože koristite se proizvodi koji sadrže ograničen broj sastojaka da bi se smanjio rizik od iritacije.

 • Često dolazi do zabune u razlikovanju osetljive, netolerantne i alergijama sklone kože.
  Osobe koje smatraju da imaju kožu sklonu alergijama, često imaju izrazito osetljivu kožu, čak i netolerantnu kožu, koja reaguje na određene proizvode, topikane lekove, dermokozmetička sredstva za higijenu i negu kože.
  Alergija je uzrokovana imunološkim odgovorom. Simptomi uključuju crvene fleke sa malim plikovima, jak svrab i oticanje koje može biti ozbiljno.

 • Vaš lekar će Vam pomoći i dati savet u odabiru proizvoda za čišćenje i negu koji su prilagođeni Vašem tipu kože.
  Potražite proizvode koji ne sadrže iritanse ili alergene i imaju visoku podnošljivost koja je potvrđena kliničkim ispitivanjima.

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.