Mišljenja stručnjaka

Netolerantna i alergijama sklona koža

Netolerantna i alergijama sklona koža

Kod netolerantne i alergijama sklone kože od izuzetne važnosti je upotreba nežnih i dobro podnošljivih proizvoda za higijenu i negu.

Bez obzira kom tipu pripada, koža u nekim slučajevima može biti izrazito osetljiva i može snažno reagovati na nadražaje.

The brand Eau thermale Avène

OSETLJIVOST? NETOLERANCIJA? ILI ALERGIJA?

Vrlo je važno uočiti razliku. Kako ih razlikovati?

Osetljiva koža
Nežna koža, svetao ten, suva, lagano pocrveni. Koža zateže, pecka, javlja se osećaj toplote. Sunce ne prija osetljivoj koži, ona na suncu brzo pocrveni. Hladnoća i vetar takođe ne prijaju osetljivoj koži. Neki kozmetički proizvodi u svom sastavu sadrže agresivne sastojke koji dodatno pojačavaju osetljivost kože, npr. proizvodi za čišćenje sa surfanktantima koji deluju iritativno na osetljivu kožu. Posle upotrebe takvih kozmetičkih proizvoda koža ne oseća olakšanje, naprotiv, dodatno je traumatizovana.

 
Netolerantna (reaktivna) koža
Ponekad Vaša koža burno reaguje na proizvode za higijenu i negu, ništa ne podnosi i postaje netolerantna. Da biste izbegli ovu reakciju morate da koristite proizvode koji sadrže najmanji mogući broj sastojaka, tj. svega nekoliko.

Alergijama sklona koža (hiperreaktivna, preosetljiva)
Alergija je imunološki odgovor organizma na alergen. Alergiju na koži možemo prepoznati po očiglednim kliničkim simptomima: pojava ekcema (zapaljenske promene na koži koje svrbe) praćena crvenilom, ljuspanjem kože i mehurićima (urtike). U slučaju alergijske reakcije na koži obratite se svom lekaru koji će otkriti uzrok nastale alergije.

Questions

Carnets experts

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.