Hide search Product line/need search
Akérat

Linija proizvoda Akérat

Hrani i hidrira vrlo suvu i grubu kožu sklonu ljuspanju i vraća joj mekoću.

Stručno mišljenje

Pitanja / Odgovori
  • Nekoliko dijagnoza odgovara ovom opisu, ali prva pretpostavka bi bila keratosis pilaris. To stanje uzrokuje tačkastu hiperkeratozu na korenu dlačica. Keratosis pilaris je vrlo česta i zahvata gotovo trećinu stanovništva. Jedini negativni efekat je njen izgled; zbog toga neki pacijenti traže lečenje. Osim hidracije, ranije opisani keratolitički proizvodi mogu poboljšati stanje.

  • Trebali biste posetiti dermatologa. Stanja kože temena ponekad je teško dijagnostikovati, čak i specijalistima. Dva najčešća stanja koja odgovaraju opisu su psorijaza i seboroični dermatitis. U oba slučaja, simptome će ublažiti topikalna primjna proizvoda za negu kože koji sadrže ureu i/ili salicilnu kiselinu. Te se bolesti razvijaju hronično, što zahteva nekoliko aplikacija: prema tome, važno je mišljenje dermatologa.

  • Proizvodi namijenjeni za hiperkeratozu stopala imaju različite nivoe sadržaja uree: efekat proizvoda za negu kože sa 5% uree očigledno nije isti kao efekat proizvoda sa 30% uree. Ako se debljina kože ne smanji posle upotrebe jednog proizvoda, isprobajte drugi sa većom koncentracijom.

Vaša koža i Avène

Dodatna nega

Pošaljite putem email-a

Pretraga u toku

Login required

Morate se ulogovati u svoj Avène nalog kako biste snimili ovu informaciju.


Prijavite se ili napravite nalog

You can't post more than one comment on a product

Pošaljite svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj kutak

-Dan
-Mesec
-Godina

Brendovi Pierre Fabre grupe:

*Obavezna polja

Hvala!

Vaš komentar će biti prosleđen na pregled administratorima sajta i objavljen po dobijanju odobrenja.